PANI WALEWSKA / PYCHOTKA

PANI WALEWSKA / PYCHOTKA

PANI WALEWSKA / PYCHOTKA

Ciasto kuszące słodyczą przełamane kwaskowym dżemem z czarnej porzeczki, który nadaje ciastu niepowtarzalny smak. Z delikatną bezą posypaną płatkami migdałowymi.  ki   (forma35x20 cm) Ciasto 15 łyżek mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki śmietany 18% 3 żółtka 2 łyżeczki proszku dopieczenia Słoik  dżemu z czarnej porzeczki Beza 5 białek (3 z ciasta  +  2 z kremu) szklanka cukru pudru łyżeczka mąki ziemniaczanej 15 g płatków migdałowych Krem 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 ły... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Autor

RAROSSARAROSSA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, krem, budyń, czarna porzeczka, porzeczki, deser, desery, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z porzeczką, słoik, ciasto z białek , kruche ciasta, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, pani walewska pychotka , ciasto budyniowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, ciasta z masa, ciasto ucierane , mleko w proszku, ciasto z masą budyniową

Inne przepisy z RAROSSA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.