JABŁKA PRAŻONE

JABŁKA PRAŻONE

JABŁKA PRAŻONE

Idealne do szarlotek, naleśników, deserów lub dodatek do pieczywa. Składniki; 2 kg jabłek (antonówka, szara reneta) 40 dag cukru 4 łyżeczki cynamonu 5 łyżek bułki tartej lub 2-3 łyżki kaszy manny Przygotowanie Jabłka obrać zetrzeć na tarce, delikatnie podsmażyć, gdy zmiękną dodać cukier wymieszać. Tak przygotowane jabłka zdjąć z ognia dodać bułkę tartą, cynamon wymieszać. Gorące jabłka nakładać do słoików, zakręcić i odstawić do wystygnięcia. rrarossa@gmail.com czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

RAROSSARAROSSA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka prażone, jabłka, cynamon, tarta, ciasto, słoik, pieczywo, naleśnik, cukier, bułki, naleśniki, ciasta z jabłkami, tarta z jabłkami, szarlotka, desery, deser, kasza, ciasto na naleśniki, szarlotka z jabłkami

Inne przepisy z RAROSSA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.