CIASTO UKRAINKA

CIASTO UKRAINKA

CIASTO UKRAINKA

Ciacho podpatrzone u Marioli, które urzeka swoim wyglądem jak i smakiem. Rewelacyjnie smakuje na drugi dzień po upieczeniu, kiedy blaty ciast zmiękną, i nasiąkną naparem kawowo-alkoholowym:). SKŁADNIKICIASTO3 jaja3 łyżki kakao¾ szklanki cukru3 łyżki miodu3 szklanki mąki1 łyżka sody3 łyżki śmietany (jeśli ciasto jest zbyt twarde i nie daje się poprawnie rozwałkować)Jaja, cukier, kakao, miód i sodę ubijamy na parze przez ok. 15 minut (na kuchence ustawiamy garnek z gotującą się wodą a na nim stawiamy metalową m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

RAROSSARAROSSA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, krem, jajko, budyń, kakao, polewa, miód, pieczenie, deser, desery, ciasto na niedziele, czekolada, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto budyniowe, ciasto z kawą, ciasto z masa, ciasta z masa, puszyste ciasto, ciasto ucierane , ciasto z masą budyniową

Inne przepisy z RAROSSA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.