Yerba mate, czyli o argentyńskiej herbacie

Yerba mate, czyli o argentyńskiej herbacie

Yerba mate, czyli o argentyńskiej herbacie

O tym, że uwielbiam kolekcjonować dzbanki i filiżanki, kiedyś już pisałam. O tym, że przepadam za różnymi rodzajami herbat, też. Chwila, gdy wchodzę do pachnącej herbaciarni i wybieram różne gatunki herbacianych listków, jest dla mnie wielką przyjemnością. Później samodzielnie przygotowuję z nich swoje własne mieszanki, które odpowiednio zaparzam. Herbaty łączę ze sobą według np pór roku. Wiosną i latem stawiam na lżejsze aromaty, kwiatowo-owocowe, z domieszką białych i zielonych herbat. Jesienią i zimą łączę ze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.