Mini Pavlova z kremem z marakui i czerwoną porzeczką

Mini Pavlova z kremem z marakui i czerwoną porzeczką

Mini Pavlova z kremem z marakui i czerwoną porzeczką

Wiem. Jej przygotowanie jest długie. Samo przygotowanie bezy nie zajmuje czasu, trzeba tylko przestrzegać pewnych zasad, zaś potem jedynie pozostaje czekać na jej upieczenie i wysuszenie. Swoją pierwszą bezę – tort Pavlovej – upiekłam dla jednej z krakowskich kawiarni. Byłam z tego wypieku bardzo dumna, bo wbrew pozorom, nie jest łatwo upiec idealne bezowe ciasto – z zewnątrz chrupkie, zaś w środku lekko ciągnące. Dzisiejszy deser, a w zasadzie mini deser, mini torcik Pavlovej, to niezwykle l... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, porzeczki, czerwona porzeczka, desery, mascarpone, deser, ciekawe przepisy, ciastka kremówki, ptysie, tort, ciasto, torty, krem mascarpone, bez pieczenia, łatwe ciasto, tort bezowy, ciasto z kremem, ciasta z kremami, deser z mascarpone, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z porzeczką, ciasta z masa

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.