Ciasto dyniowo- pomarańczowe z kardamonem i polewą karmelową

Ciasto dyniowo- pomarańczowe z kardamonem i polewą karmelową

Ciasto dyniowo- pomarańczowe z kardamonem i polewą karmelową

Po dniu pracy, po dniu pełnym załatwień pilnych spraw, jadę na szybkie, najpotrzebniejsze zakupy i po powrocie do domu gotuję. Parzę kawę, włączam coś miłego dla ucha i zaczynam kuchenne czarowanie w garnku. Wtedy czuję, że sie odprężam, a całe zmęczenie idzie w niepamięć. Jeśli nie mam akurat pomysłu, co ugotować, a rzadko się to zdarza ostatnimi czasy, biorę jedną z moich książek kucharskich, które zawsze, ale to zawsze czymś mnie zainspirują. Bardzo lubię je przeglądać i to też mnie relaksuje. Lubię pat... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, dynia, czekolada, kokosowe, budyń, deser, desery, ciasto ucierane , bez pieczenia, ciasto kokosowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, szybkie ciasto, szybkie ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.