Pudding ryżowy z bitą śmietaną, migdałami i wiśniami

Pudding ryżowy  z bitą śmietaną, migdałami i wiśniami

Pudding ryżowy z bitą śmietaną, migdałami i wiśniami

Pudding ryżowy czyli Risalamande to najpopularniejszy deser święteczne w Danii. Pudding ryżowy, Risalamande to tradycyjny, kremowy pudding z bitą śmietaną, migdałami i fantastycznymi wiśniami. Jest on podawany i zjadany na Wigilię Bożego Narodzenia w Danii od ok. 1900 roku.  Muszę Ci jedna opowiedzieć jaka ciekawa historia się z nim wiąże. Po pierwsze Risengrød – zwróć uwagę na nazwę – jest ulubionym puddingiem ryżowym w Danii od wieków i było to jedzenie zarówno biednych jak i bogatych ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.