Domowe grissini. Włoskie paluszki.

Domowe grissini. Włoskie paluszki.

Domowe grissini. Włoskie paluszki.

  Grissini to iście włoska przekąska, dostępna prawie w każdym sklepie. Ale nie wszyscy wiedzą, że bardzo łatwo można je wykonać w domu.  Paluszki są pyszne, chrupiące i robi się je bardzo szybko... Zapraszam. Składniki; 10 świeżych drożdży 300 ml letniej wody 640 g mąki pszennej 2 łyżeczki oliwy 1 łyżeczka soli   Przygotowanie; Wszystkie składniki dokładnie wymieszać na jednolitą mase. Przełożyć na oprószoną mąką stolnicę i zagniatać około 7 minut aż ciasto będzie sprężyste i przestanie się kle... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Radość kipiąca uśmiechem.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.