Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką.

Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką.

Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką.

Kto nie lubi drożdżowego ciasta? ja uwielbiam i bardzo często gości na moim stole. Kombinacji milion a smak obłędny! dziś z rabarbarem. Składniki; 35 dag mąki pszennej 15 g  świeżych drożdży 3/4 szkl. mleka 1 jajko 1 łyżka cukru  5 dag masła   Nadzienie; ok 70 dag rabarbaru 4-5 łyżek cukru (lub więcej) 2 łyżki wody   Kruszonka; 2 łyżki cukru kryształu 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżka twardego masła   Przygotowanie; Mleko podgrzewamy, do miski przesiewamy mąkę, w środku robimy wgłębienie, wsy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Radość kipiąca uśmiechem.

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.