Zapiekany bakłażan po sycylijsku

Zapiekany bakłażan po sycylijsku

Zapiekany bakłażan po sycylijsku

Wielbiciele bakłażana - koniecznie wypróbować. PS: doskonale sprawdzi się z makaronem następnego dnia.  Składniki 1 bakłażan 2 szalotki 2 malinowe pomidory 2 łyżki rodzynek 1 łyżka orzeszków piniowych sól pieprz 125 g mozzarelli ( najlepiej z mleka bawolego )     Przygotowanie   Obrałem szalotki, posiekałem je. Bakłażana pokroiłem w kostkę. Wymieszałem z oliwą. Doprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem. Włożyłem do żaroodpornego naczynia. Zapiekałem 15 minut. W tym czasie pokroiłem pomidor... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.