Okra w pikantnym sosie pomidorowym

Okra w pikantnym sosie pomidorowym

Okra w pikantnym sosie pomidorowym

Okra, piżmian jadalny. W Polsce świeży niedostępny. Zawsze chcieliśmy spróbować. Udało się.  Składniki 350 g małych strąków okry sól 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 zielone strąki chilli 350 g pomidorów 2 łyżki  masła klarowanego pieprz 2 łyżki soku cytrynowego     Przygotowanie   Strąki okry umyłem, ściereczką starłem z niej delikatny meszek. Strąki jeszcze raz umyłem, odkroiłem ogonki. Cebule i czosnek drobno pokroiłem kostkę. Strąki chilli umyłem, przekroiłem wzdłuż, pod bieżącą wo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.