Małosolne ogórki

Małosolne ogórki

Małosolne ogórki

Ogórki małosolne to rzecz ,której nie możemy sobie nigdy odmówić. W sezonie robimy po kilka razy. Składniki 2 kg ogórków gruntowych główka polskiego młodego czosnku korzeń chrzanu 3 łyżki soli koper łyżeczka żółtej gorczycy liście chrzanu 2 l gorącej wody kilka listków wiśni Przygotowanie Ogórki umyłem, obciąłem końcówki. Ułożyłem warstwami...zaczynając od kopru, następnie ogórki ,chrzan ,czosnek ,gorczyca ,liść chrzanu i wiśni ,łyżka soli... na końcu koper...zalałem wrzątkiem , kisiłem około 3 dni... ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.