Kluski ziemniaczane z duszoną kapustą włoską

Kluski ziemniaczane z duszoną kapustą włoską

Kluski ziemniaczane z duszoną kapustą włoską

Takie proste danie, a jakie smaczne <3 Siła tkwi w prostocie ;) Składniki 1 kg ziemniaków 250 g mąki ziemniaczanej 1 jajko 1/2 główki kapusty włoskiej 100 g słoniny wędzonej 200 ml bulionu warzywnego 1 pełna łyżka mąki sok z cytryny sól, pieprz       Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 2/3 ziemniaków obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy i mielimy. Następnie dodajemy pozostałą ilość ziemniaków, startą na „papkę”, jajko i mąkę. Ciasto dokładnie w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.