Flaczki cielęce po zamojsku

Flaczki cielęce po zamojsku

Flaczki cielęce po zamojsku

Flaczki to kolejne z ulubionych dań kuchni polskiej. Robimy dość często w różnych wersjach. Tym razem po zamojsku, ale z flaczkami cielęcymi.  Składniki 1 kg gotowych flaczków cielęcych 500 g wołowiny – szponder 2 marchewki 1 pietruszka w korzeniu 1/2 małego selera 1 średnia cebula 2 łyżki smalcu (czystego, bez skwarek i przypraw) 2 czubate łyżki mąki pszennej 2 łyżki koncentratu pomidorowego (ekologicznego) sól świeżo mielony pieprz 2 ziarna ziela angielskiego 2 listki laurowe 1/4 startej gałki muszka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, wołowina, tarta, seler, mięso, imbir, rosół, papryka, bułki, marchewka, zupa, tarta na słodko, mięso mielone, mielone z warzywami, zupa z selera, zupa pomidorowa, zupa z mięsem mielonym, bułka pszenna

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.