Cykorie po flamandzku

Cykorie po flamandzku

Cykorie po flamandzku

Kuchnia belgijska Składniki 6 cykorii 5 łyżek masła sok z połowy cytryny 1 łyżka cukru sól pół filiżanki wody pół łyżeczki grubo mielonego czarnego pieprzu 3 łyżki posiekanej natki pietruszki Przygotowanie Cykorie oczyściłem, wyciąłem gorzkie środki. Przygotowałem rondel o takiej wielkości, aby można było ułożyć w nim cykorie jedna warstwą. Odłożyłem odrobinę masła, reszta grubo rozsmarowałem na dnie rondla. Wyciąłem krążek z pergaminu o średnicy równej średnicy rondla, posmarowałem go resztą masła, odłożyłem. D... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.