Chrusty wydatne

Chrusty wydatne

Chrusty wydatne

Bardzo szybkie chrusty, jeszcze szybciej znikają. Przepis pochodzi sprzed 1930 roku, zaskakuje swym smakiem. Składniki 250 g mąki 50 g masła 3 żółtka 1 jajko 1/2 łyżeczka sody 125 ml kwaśnej śmietany 60 g cukru 50 ml rumu szczypta soli 500 g smalcu cukier puder     Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Masło wyrabiamy z mąką, dodajemy pozostałe składniki, dokładnie wyrabiamy. Z ciasta formujemy 5 mm paluszki i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy do zrumienienia. P... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.