Zupa kurkowa z quinoą i rozmarynem

Zupa kurkowa z quinoą i rozmarynem

Zupa kurkowa z quinoą i rozmarynem

Przepis na : obiad

Takie pyszności tylko w sezonie kurkowym. Szybka i łatwa zupka :) Polecam! Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 300 gram kurek 1 marchewka 1 cebula 2 łyżki klarowanego masła pół litra wywaru warzywnego  gałązka świeżego rozmarynu liść laurowy ziele angielskie świeżo zmielony czarny pieprz sól Wykonanie: Kurki oczyszczamy z piasku i igliwia, większe grzyby kroimy na kawałki, malutkie zostawiamy w całości. Cebulę drobno szatkujemy, marchew trzemy na tarce o większych oczkach, lub siekamy w rozdrabni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Quinoa Raz!

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta Pięciu Przemian

Jest to chińska dieta pomagająca utrzymać równowagę ciała i duszy.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.