Kiwano

Kiwano

Kiwano

Kiwano lub ogórek kolczasty pochodzi z Afryki (nazwany jest również ogórkiem afrykańskim, uprawa możliwa w Polsce).  Owoc pachnie jak ogórek, a smakuje jak połączenie ogórka, dyni, banana i kiwi. Zjada się na surowo (łyżeczką, po przekrojeniu), w sałatkach, jako część nadzienia do naleśników i jako składnik deserów. Można go również dodawać do napojów i koktajli (świetnie gasi pragnienie). Owoce kiwano można przechowywać nawet kilka miesięcy w temperaturze pokojowej. Gdzie kupić: ponoć dostępny w Carref... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, banan, kiwi, naleśniki, napój, naleśnik, koktajle, deser, desery, sałatki, dynia, sałatka, wegańskie, deser z owocami, naleśniki z warzywami

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.