Śledzie w cebulowo-porowym sosie

Śledzie w cebulowo-porowym sosie

Śledzie w cebulowo-porowym sosie

Takie proste i pyszne śledziki świetnie sprawdzą się na wigilijnym stole. Składniki: 6 filetów śledziowych pół szklanki majonezu pół szklanki jogurtu naturalnego 2 czerwone cebule 2 pory 2 jabłka sok z jednej cytryny pieprz cukier natka pietruszki Wykonanie: Śledzie wymoczyć 15-20 minut. Pokroić na małe kawałki i ułożyć w salaterce. Cebulę i por drobno posiekać. Posypać solą i cukrem, wymieszać i odstawić na kilka minut. Jabłko drobno pokroić i polać połową soku z cytryny, wymieszać. Majonez i jogurt wymieszać, dop... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pysznie & Pięknie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.