Kilimandżaro

Kilimandżaro

Kilimandżaro

Czekoladowy pyszny biszkopt w połączeniu z masą jabłkową i kremem budyniowym. Pyszota zwłaszcza po wyjęciu z lodówki. Przepis pochodzi z książki ,,KUCHNIA SIOSTRY ANASTAZJI" z minimalną modyfikacją.   Składniki:   na ciasto ciemne: 8 jaj 20 dag cukru 6 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa: 1 1/2 kg jabłek 1 galaretka 1 łyżka masła kilka łyżek wody masa budyniowa: 1/2 l mleka 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 25 da... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pysznie & Pięknie

Autor

Anna Kościelniak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, placki, ciasto, budyń, galaretka, ciasto biszkoptowe, ciasta biszkoptowe , biszkopt, krem, ciasta z masa, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, ciasta siostry anastazji, ciasto z galaretka, ciasta z jabłkami, krem czekoladowy, mleko w proszku, placki z jabłkami, ciasta z kremami, ciasto z kremem, placki ziemniaczane, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, polewa czekoladowa

Inne przepisy z Pysznie & Pięknie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.