Pieczone, chrupiące udka

Pieczone, chrupiące udka

Pieczone, chrupiące udka

Przepis na : obiad

Pyszne pieczone udka z chrupiącą skórką i soczystym środkiem. W lekko słodkiej, miodowej glazurze z duża ilością majeranku. Do tego robią się same – wystarczy zamarynować i upiec w piekarniku. Składniki: Udka i/lub pałki z kurczaka 10szt Oliwa z oliwek 3 łyżki Sól Czarny pieprz Słodka papryka Majeranek Miód 2 łyżki Sposób przygotowania: Kawałki kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Sól, świeżo mielony czarny pieprz, słodka paprykę i lubczyk wymieszać z oliwą z oliwek. Papką natrzeć mięso, włożyć do nac... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Sandra Siebert

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, mielone, udka , papryka, mięso, kurczak pieczony, pałki kurczaka, pieczone udka, zapiekany kurczak, obiad, kurczak w miodzie, udka z kurczaka, kurczak z papryką , mięsa pieczone, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, bez pieczenia

Inne przepisy z Pyry na Gaz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.