Clafoutis czereśniowy

Clafoutis czereśniowy

Clafoutis czereśniowy

Clafoutis to klasyczny francuski deser, gdzie owoce zatopione są w płynnym, rzadkim cieście. Po upieczeniu smakuje trochę jak pudding lub flan. Jest bardzo prosty w wykonaniu. Wystarczy wyłożyć do formy owoce, zmiksować wszystkie składniki ciasta i zapiec. Sprawdza się z dowolnymi owocami. Tradycyjnie są to czereśnie ale równie dobry jest z kwaskowatymi malinami, porzeczkami czy wiśniami. SKŁADNIKI: (składniki na formę o średnicy 20cm) czereśnie około 300g 100g cukru drobnego 125g maki pszennej 3 jajka 200ml mleka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Sandra Siebert

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, czereśnie, jajko, porzeczki, wiśnia, mak, francuskie, desery, deser, maliny, deser z owocami, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, proste ciasto, ciasto z malinami, ciasto z porzeczką, ciasto z makiem, deser z malinami

Inne przepisy z Pyry na Gaz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.