Szparagowy sezon

Szparagowy sezon

Szparagowy sezon

Uwielbiam wiosne! Ta pora roku sprawia, ze na chwile zapominam o codziennym zmeczeniu. Moja Mlodsza Krolewna czasem daje w kosc, czesto w ciagu dnia oczy same sie zamykaja. Teraz jednak czuje nowa energie, wiecej rzeczy mi sie chce. Wrocilam tez do kuchni z glowa pelna pomyslow, nie wiem tylko czy czasu wystarczy by wszystkie przetestowac.   Teraz ogarnia mnie szparagowe szalenstwo. Wlasciwie moglabym jesc je codziennie i nie musialabym wymyslac nic specjalnego by je przygotowac. Przetestowalam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Dusia, 11 maja 2012 00:19:42

nigdy szparagów nie jadłam, a tak ładnie podane

Majana, 11 maja 2012 00:43:15

Jak fajnie z tymi jajkami! Muszę spróbować takiego wydania :)

Katie, 11 maja 2012 01:55:32

Z jajkami! Ja niedawno robiłam z pomarańczami, ale chyba zmodyfikuję i zrobię jeszcze raz, bo zbyt kwaśny sos wyszedł.

Panna Malwinna, 11 maja 2012 09:19:24

Smakowita propozycja. U mnie szaleństwo szparagowe także trwa;)

Gosia, 12 maja 2012 11:31:32

ja wlasnie nie obieram nigdy zielonych,a tylko je naginam i w miejscu,gdzie powinny,to same sie odlamuja :)myje i gotuje...uwielbiam zielone,chyba bardziej niz biale...tak podane,jak Ty to zrobilas bardzo przemowily do moich slinianek....mniam....Pozdrawiam :)

aga, 14 maja 2012 00:15:38

zjadlabym ze smakiem takie danie:)

Karolka, 14 maja 2012 13:16:10

Dusia polecam szparagi z calego serca. Ja tez dlugo ich nie jadlam, a jak sprobowalam to sie w nich zakochalam bez reszty.Majanko szparagi z jajkami i ta cytryna smakuja bardzo fanie, polecam.Katie a moze tych pomaranczy bylo zbyt duzo?Gosiu chyba musze przestac je obierac, aleciagle mam jakies opory hihihi