Na co dzien i od swieta

Na co dzien i od swieta

Na co dzien i od swieta

Bardzo zadko korzystam z gotowcow sklepowych, ale jest taka jedna rzecz, za ktora wrecz przepadam i nie wyobrazam sobie zeby nie miec jej w lodowce. Mowa o gotowym ciescie francuskim. Zrobienie go w warunkach domowych jest zbyt czasochlonne, wiec wole tylko siegnac po gotowa paczuszke ze sklepowej chlodziarki.Ciasto francuskie daje wiele mozliwosci, w mojej kuchni jest skladnikiem tart wytrawnych i slodkich, jest tez doskanale na roznego rodzaju przekaski gdy przychodza goscie.Innym gotowym produktem z ciasta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

PrzysmakiKarolkiPrzysmakiKarolki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przepisy na święta, francuskie, pieczarki, babeczki, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto, cebula, ciasto francuskie, ciasto francuskie, mąka, łosoś wędzony, jajko, impreza, mak, łosoś, tarta, krem, przystawki, przekąski, wielkanoc, krem z pieczarek, pieczarki w cieście, pyszne ciasto, ciasta z kremami, przekąski na impreze, ciasto z makiem, ciasto z kremem

Inne przepisy z Przysmaki Karolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Majana, 20 kwietnia 2009 13:35:00

O mniamku! Wyglądają pyszniutko :))) Pozdrówki.

Casia, 20 kwietnia 2009 14:44:00

WOW!!! Piękne!: )

Tilianara, 20 kwietnia 2009 15:32:00

Piękne i musiały smakować cudownie :)

Karolka, 20 kwietnia 2009 19:04:00

Fajnie, ze sie podobaja.Tili byly bardzo smakowite.

Kachna.pl, 20 kwietnia 2009 21:12:00

No no .... cudowne. Świetny pomysł.

Bea, 20 kwietnia 2009 21:25:00

Pamietam moj 'pierwszy raz' z vol-au-vent ;) Tez byly pieczarkowe :)

Karolka, 20 kwietnia 2009 21:31:00

Bea, moje pierwsze vol-au-vent byly ze szynka, a jadlam je w czasie mojej pierwszej wizyty we Francji. pozdrawiam

Komarka, 21 kwietnia 2009 17:58:00

Ależ wytworne te babeczki, do tego z pysznym nadzieniem! Bardzo odświętne :)

emma001, 21 kwietnia 2009 20:57:00

mają swietny kształt ;).Ciasto francuskie jadłam tylko na słodko wiec chetnie bym czegos takiego spróbowała ;)

atina, 22 kwietnia 2009 01:10:00

Cudowna propozycja:)

Ania, 22 kwietnia 2009 11:31:00

Śliczne! masz swietne pomysły, Karolko. B. mi się to podoba.

Małgosia.dz, 24 kwietnia 2009 21:49:00

U mnie podobnie z tym ciastem francuskim. :) W tym wypadku idę na sklepową łatwiznę. ;-) A babeczki pieczarkowe bardzo fajne. :)

Karolka, 29 kwietnia 2009 18:33:00

Komarka dziki wielkie :)Emma ja to chyba nawet wole ciasto francuskie w tym wytrawnym wydaniu. Koniecznie sprobuj.Aniu bardzo milo mi czytac takie komentarze :)Malgosiu pewnie nie jedna z nas idzie na latwizne z tym ciastem francuskim. Ale co sie dziwic skoro my takie zabiegane jestesmy ;)pozdrawiam

Anonymous, 26 stycznia 2012 17:15:49

a gdzie mozna je kupić gotowe ?

Karolka, 26 stycznia 2012 18:36:39

Ja takie babeczki mam z Francji. Teraz kupuje je sobie na zapas.Ale kiedys widzialam je albo w¨Piotrze i Pawle albo w Almie, nie pamietam dokladnie ktory to byl sklep, ale warto sprawdzic.Takie babeczki mozna tez zrobic samemu z ciasta francuskiego.Wycina sie na jedna babeczke powiedzmy ze 3 takie same krazki, ktore nakladamy na siebie jeden na drugi. W srodku robimy naciecie nozem na otwor zeby po upieczeniu latwiej bylo zrobic wglebienie. Calosc smarujemy zoltkiem i wkladamy do pieca. Po upieczeniu sciagamy kapelusik i palcem wduszamy listki ciasta w dol robiac dziurke, ktora bedziemy napelniac farszem.pozdrawiam