Prosta metoda dekorowania pieczywa oraz przepis na bułki pszenno-orkiszowe

Prosta metoda dekorowania pieczywa oraz przepis na bułki pszenno-orkiszowe

Prosta metoda dekorowania pieczywa oraz przepis na bułki pszenno-orkiszowe

Najpierw przepis na  bardzo smaczne, puszyste i chrupiące  bułki.   Ilość składników na 6 bułek (ok.160 g każda) Zaczyn (12 godzin w temp. pokojowej) 50 g mąki pszennej typ 1050, 1850 lub 2000 50 g wody 1 g drożdży prasowanych  Składniki dokładnie wymieszać, przykryć i zostawić na 12 godzin. Ciasto na bułki 400 g mąki pszennej typ 480  100 g mąki orkiszowej typ 1850  350 g wody 10 g soli 100 g zaczynu  25 g masła W misce wymieszać obie mąki z wodą,  zostawić na 2 godziny w temp. po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy na domowy ser i chleb

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.