Surówka z czerwonej kapusty z cebulką,octem i cukrem

Surówka z czerwonej kapusty z cebulką,octem i cukrem

Surówka z czerwonej kapusty z cebulką,octem i cukrem

Przepis na : obiad

W tym przepisie nie podam dokładnych proporcji wszystkich składników,dlatego że końcowe przyprawianie należy do własnych upodobań i kubków smakowych. Ja lubię tą surówkę bardziej słodką,moja mama robi ją inaczej. Kapustę gotujemy,jednak podajemy ją na zimno. Jest to bardzo smaczny dodatek do obiadu mięsnego. Składniki: 1 główka kapusty czerwonej 1 cebula pokrojona w drobną kosteczkę cukier ocet sól-ok.1 łyżka Kapustę drobno siekamy,wrzucamy do garnka,zalewamy wodą i wstawiamy na  gaz.Kiedy tylko kapusta się ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy mojej mamy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.