ŻEBERKA W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM

ŻEBERKA W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM

ŻEBERKA W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM

Składniki: 70 dag żeberek wieprzowych 4 łyżki jasnego sosu sojowego 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki czarnego pieprzu  1 łyżeczka czosneku w proszku 3 łyżki octu ryżowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżka keczupu 2 łyżki cukru Sposób wykonania: Żeberka pokroić w paski o szerokości około 3 cm. W miseczce połączyć: 4 łyżki jasnego sosu sojowego, 0,5 łyżeczki soli, 0,5 łyżeczki czarnego pieprzu oraz 1 łyżeczkę czosnku w proszku. W tak przygotowanej marynacie umieścić żeberka. Odstawić na 30 min. Smażyć 8... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.