LIKIER MALINOWY

LIKIER MALINOWY

LIKIER MALINOWY

Składniki: 1/2 l spirytusu 250 ml soku malinowego 25 dkg cukru kryształu Sposób wykonania: Sok zagotować z cukrem, mieszać do odszumowania, dolać spirytus i wymieszać. Wlać do butelek, zakręcić i pozostawić na 5 dni. Przelać przez lejek z watą do innych butelek, zakręcić i pozostawić na 3 miesiące. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Warto przeczytać

15 najlepszych likierów na Święta i nie tylko!

Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.