DŻEM ŚLIWKOWY BEZ PASTERYZOWANIA

DŻEM ŚLIWKOWY BEZ PASTERYZOWANIA

DŻEM ŚLIWKOWY BEZ PASTERYZOWANIA

Składniki: 1 kg śliwek bez pestek (1,20 kg z pestkami) 330 gram cukru DŻEMIX UNIWERSALNY 3:1 5 łyżek wody Sposób wykonania: Śliwki umyte, odszypułkowane, pozbawione pestek i skórki, rozdrobnione na małe kawałki wymieszaj z Dżemiksem. Dodaj 5 łyżek wody i zagotuj ciągle mieszając. Dodaj cukier i zagotuj ponownie. Od momentu zagotowania trzymaj na małym ogniu jeszcze przez 2 minuty. Jeśli śliwki nie rozgotowały się i pozostają duże kawałki, weź drewnianą pałkę i trochę ugnieć. Zestaw z ognia. Mieszaj masę do znik... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.