BISZKOPT Z MADARYNKAMI W MASIE ŚMIETANKOWEJ

BISZKOPT Z MADARYNKAMI W MASIE ŚMIETANKOWEJ

BISZKOPT Z MADARYNKAMI W MASIE ŚMIETANKOWEJ

Składniki na biszkopt jasny: 8 jaj 1 i 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 p łaskie łyżki t łuszczu (mas ło lub margaryna)   Składniki masy śmietankowej: 500 ml śmietany kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny  1/4 szklanki gorącej wody Składniki na poncz: 1 szklanka zimnej przegotowanej wody sok z 2 cytryn 4 łyżeczki cukru Dodatki: 6 mandarynek  cukier puder dżem Sposób przygotowania biszkoptu: Białka wybić do wyższej misy. Żółtka włoż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.