Wigilijny barszcz czerwony z uszkami.

Wigilijny barszcz czerwony z uszkami.

Wigilijny barszcz czerwony z uszkami.

Składniki : 1 kg ciemno czerwonych buraków ćwikłowych ( np. odmiany "Opolski " ) 2 średnie pietruszki  2 średnie marchewki kawałek selera 1 cebula 4-5 ziaren ziela a ngielskiego 4 ząbki czosnku sól pieprz troszkę cukru kwasek cytrynowy Sposób wykonania :   B uraczki, pietruszkę, marchew i selera obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach lub pokrój na cienkie plasterki. Wsyp do garnka, dodaj pokrojo ną cebulę , czosnek i ziele angiel skie. Całość zalej wrzącą wodą , dodaj odrobinę kwasku cytryn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.