Ogórki konserwowe z miodem.

Ogórki konserwowe z miodem.

Ogórki konserwowe z miodem.

Składniki : 2 kg małych ogórków 3/4 szklanki octu 10% 1 szklanka cukru około 5 szklanek wody  3-4 łyżki naturalnego miodu  2 łyżki soli Sposób wykonania :   Ogórki dokładnie umyj pod bieżącą wodą. W garnku zagotuj wodę z solą i cukrem, garnek zdejmij z ognia, wlej ocet. Gdy zalewa trochę ostygnie dodaj miód, wymieszaj. Ogórki posiekaj na plasterki, wsyp do słoików zalej zalewą. Słoje szczelnie zamknij i pasteryzuj 15 minut. Gotowe.   Zamiast siekanych ogórków możesz dać ogórki całe (&n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.