Lukier cytrynowy do dekoracji ciast z cukru pudru.

Lukier cytrynowy do dekoracji ciast z cukru pudru.

Lukier cytrynowy do dekoracji ciast z cukru pudru.

Składniki : 10 dkg cukru pudru 2 łyżki gorącej wody kilka kropel soku z cytryny lub odrobina kwasku cytrynowego Sposób wykonania :   C ukier puder utrzyj z wodą i sokiem z cytryny w małym rondelku do uzyskania jednolitej masy. Jeżeli Twój lukier jest zbyt gęsty i źle się rozsmarowuje dodaj jeszcze trochę gorącej wody i dokładnie wymieszaj. Natomiast zbyt rzadki lukier możesz zagęścić dodając do niego więcej cukru pudru. Jeśli chcesz, aby Twój lukier miał złoty kolor możesz do niego dodać małą szczyptę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.