Czyszczenie przypalonego pierarnika, grila i patelni.

Czyszczenie przypalonego pierarnika, grila i patelni.

Czyszczenie przypalonego pierarnika, grila i patelni.

Ruszt do pieczenia powinno się myć po każdym użyciu. Jeśli posypie się solą spodnią blachę piekarnika, pryskający tłuszcz i inne resztki jedzenia nie będą się przyklejać.  Dno piekarnika możemy także wyłożyć cienkim papierem pergaminowym lub folią aluminiową , wtedy łatwo usuniemy wszelkie zabrudzenia bez szorowania i długiego czyszczenia. Wyczyścimy zabrudzony piekarnik, grill czy patelnię, jeśli posypiemy je solą i rozgrzejemy, aż sól zbrązowieje. Następnie ścieramy sól i czyścimy jak zwykle. Przypalone... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.