Cukier waniliowy - naturalny.

Cukier waniliowy - naturalny.

Cukier waniliowy - naturalny.

Kwiaty wanilii Składniki : 25 dkg cukru kryształu 1 laska wanilii Sposób wykonania :   D o czystego, suchego słoika wsyp około 25 dkg cukru kryształu. Jedną laskę wanilii pokrój na 4 części, włóż do słoiczka. Słój zamknij szczelnie pokrywką , wstrząśnij nim kilka razy. Słoik odstaw na około 2 tygodnie. Co pewien czas wstrząśnij słoikiem. Po tym czasie możesz używać zrobionego przez Ciebie cukru waniliowego do ciast i innych potraw. Słoik z cukrem przechowuj w ciemnym, chłodnym, suchym miejscu np. w kuchenne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.