Ciasto „Salceson” w odświeżonej wersji

Ciasto „Salceson” w odświeżonej wersji

Dzisiaj chciałabym się podzielić z Wami przepisem na ciasto mojego dzieciństwa według przepisu mojej Babci w ulepszonej wersji. Zamiast cukru białego dodałam cukier brązowy, jabłka zamieniałam na gruszki i okrasiłam to wszystko mleczną czekoladą. Rewelacja. Polecam Składniki: 1 łyżka wody ¾ szklanki oleju rzepakowego (np. Wielkopolski lub Kujawski) ½ szklanki cukru brązowego 1 ½ szklanki mąki tortowej typ 450 4 małe jajka lub 3 duże 2 czubate łyżeczki kakao 1 płaska łyżeczka sody 1 płaska łyżeczka cynamonu ...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Babci

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Basia BasiaBasia Basia

Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, polewa czekoladowa, babki, ciasto czekoladowe, ciasto z gruszkami, ciasta z jabłkami

Inne przepisy z Przepisy Babci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.