LIKIER "KUKUŁKA"

LIKIER

LIKIER "KUKUŁKA"

Kukułkowy likier wręcz uwielbiam! Ostatni raz robiłam go dawno temu, ale teraz przed Wielkanocą przyszedł czas na powtórkę. Przepis jest bardzo prosty i nie wymaga żadnych zdolności w kuchni. Polecam :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU » czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Przepisy Aleksandry

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

15 najlepszych likierów na Święta i nie tylko!

Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Olimpia Davies, 23 marca 2013 00:24:47

Jej rzeczywiście mega proste, nigdy nie piłam likieru kukułka, czas wybrać się do polskiego sklepu:-)

POSZUKIWANY! Żywy, martwy... lub na słodko, 23 marca 2013 02:28:52

kiedyś miałam okazję wypić, ale tam proporcje były trochę inne, a mianowicie dużo więcej alkoholu, przez co kopało porządnie :P czas zrobić po swojemu, delikatniejsze.:)

kulinarny-swiat, 23 marca 2013 09:02:58

uwielbiam taki likier:) piękne zdjęcia

agnieszka, 23 marca 2013 09:15:24

To musi być super. Jaka szkoda, że nie mam kukułek :(

Mirosław Mazur, 23 marca 2013 09:31:11

Jaki prosty przepis – aż się zrobić chce i korzystając z okazji przejrzę inne przepisy :)

nuta, 23 marca 2013 14:18:50

Likiery to jeszcze przełknę, ale innego alkoholu nie piję, nawet szampana na sylwestra:)

Justyna Bąk, 23 marca 2013 18:50:08

świetny pomysł:) musi być smaczny:)

peggykombinera, 23 marca 2013 19:25:37

przypomniałaś mi studenckie czasy i pierwsze próby produkcji likieru kukułkowego :)akademik szalał na jego punkcie! :)

An-na, 24 marca 2013 00:44:01

Ale musi być smaczny! :D

magda mycatcooks, 24 marca 2013 17:59:39

też zrobiłam taki i czeka na degustację

Anonymous, 15 sierpnia 2013 14:51:40

Przepis zachęcający, ale ja mam pytanie odnośnie przechowywania - ile taki likier jest w stanie poleżeć, jakiś dłuższy czas czy może raczej trzeba go wypić jak najszybciej?Pozdrawiam,Anka

Aleksandra Rybinska, 15 sierpnia 2013 20:27:26

Hmm...najdłużej stał u nas przez dwa tygodnie (trzymałam w lodówce), ale myślę, że spokojnie mógłby być przechowywany dłużej. My go wypiliśmy w tym czasie. Na jednym babskim spotkaniu potrafi mi pójść cały zapas :D.

NEST - karafki do nalewek, 29 października 2013 14:01:00

Uwielbiam kukułki - likier brzmi i wygląda pysznie!

Małgorzata Bladowska, 21 grudnia 2013 01:23:24

W przepisie zapomniano o najważniejszym dodatku a mianowicie o brandy. Dodaje się w zależności od gustu i od razu krystalizuje się smak.

Aleksandra Rybinska, 21 grudnia 2013 11:11:40

Nie zapomniałam o brandy. W moim przepisie nie ma tego składnika. Przepisy różnią się od siebie. Pozdrawiam.