Obiadowa surówka z czerwonej kapusty

Obiadowa surówka z czerwonej kapusty

Obiadowa surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty nazywa się ją także modrą kapustą. Jest dodatkiem do gulaszu, ryb i mięs. Jej charakterystyczny kolor i doskonały smak, sprawiają, że pasuje do wszystkiego. Jej czerwono-fioletowy kolor wizualnie urozmaica posiłki,a zaletą jest to, że można ją podawać zarówno na ciepło jak i zimno oraz słodko i ostro. Gdy przygotowuje się czerwoną kapustę, powinno się pamiętać o tym, aby dodać kwaśne składniki, które podkreślają jej smakowite walory. Niezastąpione okażą się sok z cytryny lub lim... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.