Makaron w pure z pieczonych młodych buraczków

Makaron w pure z pieczonych młodych buraczków

Makaron w pure z pieczonych młodych buraczków

Oryginalny makaron na lato. Pure z pieczonych buraczków podsmażone z czosnkiem i cebulką na oliwie z oliwek, posypane świeżym tymiankiem pachnie niebiańsko i pobudza wszystkie i zmysły. Dodatek chrupiących orzeszków pinii i mozzarelli jest dopełnieniem makaronu. Składniki  (2 porcje): 160 g makaronu Fettuccine  z pszenicy durum 2 małe buraki 1/2 dużej cebuli 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka ostrej papryki 1 łyżka orzeszków pinii do posypania 4 łyżki oliwy z oliwek sól do smaku 1 łyżecz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pora na pora i pomidora

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.