Cukier różany

Cukier różany

Cukier różany

Dzień dobry!Oprócz sezonu na truskawki czy czereśnie, mamy też sezon na róże. Warto pozbierać płatki tych najbardziej pachnących np. róży stulistnej i zamknąć jej aromat w słoiczku. Możecie przygotować oczywiście konfiturę, jednak potrzebna będzie spora ilość płatków, ja miałam ich tylko szklankę, więc postanowiłam przygotować cukier różany. Można go wykorzystać do deserów czy też posłodzić nim herbatę. Zapach i smak przeniosą Was z powrotem w piękny, letni dzień, kiedy to zbieraliście płatki róży, aby go prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pora coś zjeść

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.