Buraczki zasmażane na ciepło + FILM

Buraczki zasmażane na ciepło + FILM

Buraczki zasmażane na ciepło + FILM

Dzisiaj polecam buraczki zasmażane na ciepło. Proste w przygotowaniu a jakie smaczne. Składniki: ok. 1 kg buraków ćwikłowych cebula 3 łyżki masła lub oleju (zdecydowanie lepszy smak po maśle) po płaskiej łyżeczce soli i cukru oraz pieprzu 3 łyżki soku z cytryny lub 2 łyżki octu jabłkowego 1 jabłko Wykonanie : Buraki ugotować do miękkości  w skórce(przed gotowaniem dobrze umyć) i jeszcze ciepłe obrać ze skórki (obierając ciepłe trochę parzy w rękę ale nie musimy używać noża, skórka sama schodzi, natomi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pomysłowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.