Powidła tradycyjne bez mieszania

Powidła tradycyjne bez mieszania

Powidła tradycyjne bez mieszania

Nastał czas węgierek, a tym samym czas robienia powideł. Nie produkuje przetworów hurtowo, ale kilka słoików musiałam zrobić. Jeżeli boicie się mieszania, ten przepis jest dla was. Spróbujcie, a będziecie do niego wracać co roku. 5 kg śliwek węgierek 800 g cukru opcjonalnie 2 łyżki octu Śliwki umyć i wyjąć z nich pestki. Jeżeli to […] czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Polska Zupa

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.