Zaparzana babka drożdżowa z czekoladą i cynamonem

Zaparzana babka drożdżowa z czekoladą i cynamonem

Zaparzana babka drożdżowa z czekoladą i cynamonem

Przepis na : deser

Zaparzana babka drożdżowa z czekoladą i cynamonem – dzięki zaparzaniu mleka, baba jest dłużej świeża od tradycyjnych drożdżowych babek. Z czekoladą ciasto drożdżowe smakuje wybornie! Aby uzyskać waniliowy smak ciasta, użyłam naturalnego ekstraktu z wanilii Bourbon z Madagaskaru. Zaparzana babka jest nieco pracochłonna, ale zdecydowanie warto przygotować ją na Święta. Polecam w wersji z farszem, jak i pustą z dodatkiem rodzynków. Zaparzana babka drożdżowa: 300 g mąki pszennej (2 szklanki + 2 łyżki) 40... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, czekolada, ciasto, drożdżowe, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, desery, deser, roladki, lukier , cytryna, ciasteczka, ciasteczka z czekolada, baba drożdżowa, babka cytrynowa, ciasteczka waniliowe, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, bez pieczenia, ciasteczka na święta, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto cytrynowe, czekoladowe ciasteczka

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.