Tarta z agrestem i bezą

Tarta z agrestem i bezą

Tarta z agrestem i bezą

Przepis na : deser

Tarta z agrestem i bezą to sezonowy wypiek. Zawsze agrest jadłam na surowo, uwielbiałam jako dziecko zrywać go z krzaka i wysysać. Jednak agrest świetnie sprawdza się w konfiturach i wypiekach. Będzie dobry w pulchnej drożdżówce z kruszonką czy w kruchym placku. Ja zrobiłam z niego tartę z bezową czapą – wyszła naprawdę wyśmienita. Lekko kwaskowe owoce ciekawie łączą się z waniliowym budyniem i słodką bezą. Wypiek można podawać schłodzony lub na ciepło z lodami. Tarta z agrestem i bezą – spód: 150 g zi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, ciasta z kremami, ciastka kremówki, jajko, budyń, ryż, konfitura, drozdzowka, fasola, drożdżówki , placki, desery, ciasteczka, deser, tarta na słodko, bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasto z białek , ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, kruche ciasteczka, ciasto budyniowe, deser z owocami, ciasteczka waniliowe, ciasto z masą budyniową

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.