Placki ziemniaczano-szpinakowe

Placki ziemniaczano-szpinakowe

Placki ziemniaczano-szpinakowe

Przepis na : kolacja

Ilość: 4 porcje Czas przygotowania: 40 minut Składniki: – 1 kg ziemniaków – 1 cebula – 3 garście świeżego szpinaku – 1 jajko – 3 łyżki mąki pełnoziarnistej orkiszowej – sól, pieprz – olej rzepakowy do smażenia Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze części. Szpinak myjemy. Cebulę obieramy i kroimy na pół. 2. Wszystkie warzywa wkładamy do wyciskarki wolnoobrotowej lub ścieramy na tarce. Jeżeli ścieramy na tarce to musimy je dobrze odsączyć. 3.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Podwójnaporcja

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi B

Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.