,,Pawi ogon pod bezą”

,,Pawi ogon pod bezą”

,,Pawi ogon pod bezą”

Ciasto, które zachwyca swoim kolorem i smakiem. Roladki zatopione w malinowej galaretce przykryte miodowym ciastem z bezą! Składniki: Ciasto miodowe: 300 g mąki tortowej, 2 łyżeczki miodu, 1 płaska łyżeczka sody, 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 jajko, 100 g margaryny 1/2 szklanki cukru pudru na bezę: 4 białka 3/4 szklanki cukru pudru szczypta soli łyżka mąki ziemniaczanej łyżka octu lub soku z cytryn Ciasto na rolady: 3 szkl. mąki tortowej, 1/2 kostki margaryny, 4 łyżki kwaśnej śmietany, 2 małe jajka, 1/2 szkl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Podróż w kulinaria

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

aga20101

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, galaretka, budyń, orzechy, ciasto na niedziele, malinowe, placki, krem, ciasto z galaretka, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, roladki, ciasta z masa, ciasto z orzechami, bez pieczenia, placki ziemniaczane, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto bez pieczenia z galaretka, ciasto ucierane

Inne przepisy z Podróż w kulinaria

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.