,, Mazurek różany z białą czekoladą’’

,, Mazurek różany z białą czekoladą’’

,, Mazurek różany z białą czekoladą’’

Delikatny kruchy spód, cieniutka warstwa konfitury różanej słodka polewa z białej czekolady i śmietany kremówki, dekoracja z pokruszonych bez. Składniki na ciasto kruche: • 200 g mąki pszennej tortowej • 50 g cukru pudru • 1 żółtko jajka, • 100 g masła • Łyżka śmietany18% • szczypta soli Dodatkowo: • 1 szklanka konfitury różanej • Około 5 kandyzowanych wiśni • Pokruszone bezy • opcjonalnie – odrobina barwnika w żelu • Polewa z białej czekolady: • 80 ml śmietany kremówki 36% • 180 g białej czekolady, drobno ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Podróż w kulinaria

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.