Pasta seppia z grzybami i sosem śmietanowym czyli czarny makaron z grzybami

Pasta seppia z grzybami i sosem śmietanowym czyli czarny makaron z grzybami

Pasta seppia z grzybami i sosem śmietanowym czyli czarny makaron z grzybami

Pasta seppia z grzybami i sosem śmietanowym. Brzmi tajemniczo. A to po prostu czarny makaron z grzybami i sosem śmietanowym. Czarny makaron powstaje dzięki zabarwieniu go sepią, czyli atrament pozyskiwany z mątwy (czasem z kalmarów), jest bardzo czarny o lekko słodko-słonym smaku, co już dodaje bogactwa delikatnego rybnego smaku potrawie.   Składniki: – 250 g czarnego makaronu (z sepią) – 200 g grzybów (najlepiej świeżych) – 1 cebula – 100 g boczku wędzonego – 2 łyżki masła ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pociąg Do Kuchni

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.