Pierożki meksykańskie

Pierożki meksykańskie

Pierożki meksykańskie

Bardzo fajny pomysł na imprezową przekąskę. Pierwszy raz robiłam pierogi, gdzie ciasto pierogowe ma w sobie ziemniaki. Ciasto jest dzięki nim bardzo delikatne. Jako, że bardzo lubię połączenie mięsa ze słodkim, to w nadzieniu nie zabrakło rodzynek. W smażonych pierogach najbardziej podoba mi się to, że nie muszę uważać na ich dokładne zlepianie. Dzięki temu, że pierogi są smażone a nie gotowane to nadzienie nie wypływa. Polecam gorąco. Składniki: ciasto 1 kg ziemniaków (waga po obraniu) 2 jajka 2 łyżki oleju 40 da... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pobite gary Barbary

Autor

Pobitegarybarbary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, mięso, ziemniaki, ciasto, ziemniak, zupa pomidorowa, mielone, mięso mielone, ciasta z masa, chilli, papryka, przekąska, przekąski, przystawki, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, kuchnia meksykańska, pierogi z mięsem, jajka z farszem, fajne ciasta, przekąski na ciepło

Inne przepisy z Pobite gary Barbary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.