Makaron alla carbonara

Makaron alla carbonara

Makaron alla carbonara

Składniki: * 50 dag makaronu (np. rurki) * 20 dag boczku * szklanka śmietany kremówki * 15 dag żółtego sera * 3 żółtka * sól, pieprz * natka pietruszki Sposób przygotowania : Makaron gotujemy al dente. Boczek kroimy w cienkie paski i podsmażamy na patelni na chrupko. Podsmażone mięso zalewamy kremówką. Podgrzewamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy makaron. Mieszamy. Ściągamy z ognia i szybko mieszamy z serem startym na grubych oczkach  i żółtkami. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pobite gary Barbary

Autor

Pobitegarybarbary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, makaron, boczek, ciasta z kremami, ciastka kremówki, ser, dania mięsne, mięso, ser żółty, makaron z serem, dania z makaronem, makaron z patelni, szybka kremówka

Inne przepisy z Pobite gary Barbary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.